Yapı Kredi, 2006’dan bu yana TEGV iş birliğiyle ilköğretim çağı çocukları için “Okuyorum Oynuyorum” projesini yürütüyor. Proje kapsamında TEGV öğrenim birimlerindeki çocuklar, ayrıca Renkli Kalemler Gazetesi’ni de çıkarıyor.
Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, projeyle ilgili sorularımızı yanıtladı.
Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, proje ile ilgili sorularımızı yanıtladı.
Yapı Kredi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalardan kısaca bahsedebilir misiniz?
Yapı Kredi olarak kurulduğumuz günden bu yana, ülkemizdeki okuryazarlık seviyesinin yükselmesi için birçok proje gerçekleştiriyor ve erken yaştan itibaren okuma alışkanlığının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. TEGV ile yürüttüğümüz ‘’Okuyorum Oynuyorum’’ ve ‘’Renkli Kalemler’’, içinde olmaktan mutluluk duyduğumuz, topluma sürdürülebilir katkısının da yüksek olacağını düşündüğümüz projeler arasında.
Ayrıca Yapı Kredi World’ün çok sevilen ve Worldcard ile özdeşleşen maskotu Vadaa’nın oyuncaklarını, yine TEGV iş birliği ile 2014 yılında satışa sunduk. Vadaa oyuncaklarından elde edilen gelirle, bugüne kadar
TEGV eğitim noktalarındaki 200’den fazla çocuğun bir senelik eğitimini karşıladık. Bugüne kadar tüketicilerle 27 binin üzerinde Vadaa maskotunu buluşturduk.
“Okuyorum Oynuyorum” projesi için yapılan çalışmalar nelerdir?
2006’da başlattığımız ‘’Okuyorum Oynuyorum’’ Eğitim Programı, 6-14 yaş grubu çocukların okuma becerilerini geliştirmek amacıyla her sınıf düzeyi için seçilmiş 10 ayrı kitaptan/öyküden ve bu öyküleri anlamaya yönelik çalışmalardan oluşuyor. Program, TEGV’in 3.500’ü aşkın gönüllüsü tarafından Türkiye çapındaki noktalarında, bu proje için özel tasarlanmış “Okuma Adası” adı verilen etkinlik odalarında uygulanıyor.
Yapı Kredi olarak 16 yıldır yürüttüğümüz bu çalışma ile çocukların gelişimine katkıda bulunacak ek faaliyetler de düzenliyoruz. Edebiyat şenlikleri ve yazar-çocuk buluşmaları, ünlü sanatçılarımızın da desteklediği ve Çocuk Hakları Bildirgesi’nden seçilen 12 temel ilkenin senaryolaştırıldığı “Sokak Tiyatroları” bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinlikler arasında yer alıyor.
Renkli Kalemler nasıl bir proje? Kimlerle birlikte çalışıldı?
Türkiye’nin farklı noktalarında TEGV etkinlik alanlarında yürüttüğümüz ‘’Renkli Kalemler’’ projesini, “Okuyorum Oynuyorum’’ programını bir adım daha ileri taşıyacak bir proje olarak tasarladık. Proje ile çocukların “dinleme-anlama” ve “konuşma-anlatma” becerilerini geliştirmelerinin ötesinde araştırma, kendini doğru ifade etme ve yaratıcı düşünme gibi konularda beceriler kazandırılmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında medyanın değerli isimlerini çocuklarla bir araya getiriyoruz. Renkli Kalemler sürecinde çocuklar mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar Renkli Kalemler Gazetesi’ni kendileri üretiyor ve kendi illerinde kamuoyu ile paylaşıyor.