Daha Güzel Bir Muradiye

Van Muradiye’de sayısız projeyi yöneten, halk ile iç içe olan ve merkez mahalle, kırsal alanlar demeden eğitim merkezlerini ve  okulları gezip bu okulların eksikliklerini gideren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sn. Melih Aydoğan, biz renkli kalemler  ekibinin sorularını yanıtladı.

Mesleğinize başlama süreciniz nasıl oldu, sizi bu mesleğe teşvik eden durumlardan bahseder misiniz?

2017 başlarında mesleği icra etmeye başladım ondan önce kısa bir dönem sosyal güvenlik kurumunda denetmen olarak çalıştım. 2017 yılından bu yana Mülki Amirlik mesleğini icra etmekteyim. Uzun bir eğitim sürecimiz oldu. Bu eğitim sürecinde bir ilçede vekaletten görev yaptım. İki ilçede kaymakamın, bir ilde valinin, bir mülkiye başmüfettişinin yanında birer yıl staj yaptım. Dil kursunda eğitim alıp akabinde bir yıla yakın yurt dışı eğitimi aldım. Kaymakamlık kursu sonucu sözlü sınavını geçerek göreve başladım.

Bu mesleğe 6 yaşında okul yolumuzun üzerinde bulunan valinin lojmanının önünden geçerken heves etmiştim. Kaymakamlık makamı bir icraat makamı olması ve devleti temsil etmesi beni motive ediyor.

Kaymakamlık makamının devleti temsil ettiğini belirttiniz bu kutsal görevi icra ederken ne tür zorluklar yaşıyorsunuz?

Muradiye’de hem kaymakam hem de belediye başkan vekili olduğum için işlerimizin yoğunluğu da artıyor. Yoğunluk konusunda şikayetim yok, iki görev olduğu için sorumluluk daha fazla oluyor.

Şu anda yapmakta olduğunuz faaliyetler nelerdir?

Bildiğiniz üzere şu an Muradiye ilçemize devam eden bir sürü yatırımımız var bunların başlıcaları spor ve eğitim alanındadır.

Eğitim alanında Muradiye’de çocuk ve bebek kütüphanesi yapıyoruz. Anaokulu ve ilkokul çalışmalarımız var. Bir okulda güçlendirme çalışması 4 okulu da sıfırdan yapma çalışmamız var.

Yeşil alan sayısını Muradiye’de arttırmayı hedefliyoruz şu an boşta olan meteoroloji alanına bir park ve Balık Bendi’ne bir çocuk parkı yapma projemiz mevcut. Balık bendi Muradiye için turistik açından çok önemli oradaki restoranı yenileme çalışmaları yapıyoruz.

Bunun yanında gençler basta olmak üzere Muradiye halkı için spora da çok önem veriyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzu kapalı spor salonu yapıyoruz. Bununla beraber Muradiye’de bir ilk olan tenis kortunu yapıyoruz. Futbol, voleybol ve basketbol sahası yapıyoruz. Gençlik Merkezi ile ilçe stadyumu yapma projelerimiz var,  bu projeler üzerinde çalışıyoruz.

Sağlık alanında 150 yataklı yeni bir devlet hastanesi projemiz mevcut, onay çıktı ve çalışmalara kısa sürede başlayacağız. Bir 112 istasyonu kuruyoruz. Yine bir diğer projemiz Muradiye Hükümet Konağı. Bildiğiniz üzere çok eski bir bina ve hasarlı durumda burayı yıkıp yeniden inşa etme projemiz mevcuttur. Bunun gibi daha birçok projemiz var gerçekleştirmeye da devam edeceğiz.

Çevre temizliği için mevcut projelerin nelerdir?

Bu konuyla yakından ilgileniyoruz. Muradiye’ye sıfır atık getirme merkezi yapıyoruz. Projesini bakanlığa sunduk ve bununla ilgili destek bulacağımıza inanıyoruz. Sıfır atık getirme merkeziyle tüm çöplerin ayrıştığı ve minimalize atık durumu oluşturmayı hedefliyoruz. Köylerde ve merkezdeki mahallelerde çöp toplama çalışmalarında özen gösteriyoruz.

Sokak canlıları için çalışmalar mevcut mu?

Van genelinde Büyükşehir himayesinde sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği kuruldu. Bizler de bu birliğe üyeyiz ve belediye olarak bu kuruma belli miktarda kaynak aktarıyoruz. Mevcut yasalar gereği sokak hayvanlarını toplamıyoruz, hastalıkları veya farklı bir sorun olduğu durumda tedaviye götürülür tekrar yerine bırakılması gerekir. Biz belediye ve kaymakamlık olarak bunları gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamından ilk barınak Van il merkezine yapıldı, plan aşamasında olan diğer barınağın Muradiye Ünseli Mahallesi çıkışına yapılması düşünülüyor. Bir an önce bu projenin tamamlanmasını umut ediyoruz.

Muradiye halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Muradiye projeler açısından çok şanslıdır. Şu ana kadar benim çalıştığım hiçbir yerde bu kadar yatırım olmadı. Muradiye halkının da bu yatırımları sahiplenmeye devam etmesi gerekir.